2011. június 3., péntek

Fashion favourites: Balmain

Nagyon szeretem nézegetni a különböző divatházak kollekcióit. Egyelőre nem fenyeget az a veszély, hogy vásároljak is, ennek ellenére képes vagyok korlátlan mennyiségű időt a ruhák nézegetésével tölteni. Szeretném röviden bemutatni azokat a divatházakat, amelyek nagyon közel állnak hozzám, ezáltal szerintem engem is picit jobban meg lehet ismerni, aztán nem sokára az arcomat is vállalom már, ígérem.: D

Az első áldozatom a Balmain, mert nagyon közel áll a kis szívem rockos, vadabb feléhez.: D Cristophe Decarnin irányítása alatt indult el a ház ebbe a irányba, és gyönyörű dolgok születtek a tervezőnek köszönhetően. Decarnin szereti a futurisztikus elemeket, a fémes csillogású anyagokat, az ezüstöt, a feketét, a zöld különböző árnyalatait, sokszor dolgozott ezekkel Balmain-es pályafutása alatt. A hangsúlyos vállrészeket és szegecseket szívesen alkalmazta díszítésre.  A finomabb, visszafogottabb ruhákat kedvelőknek valószínűleg nem az ízlése szerint dolgozott (bár nekik is mutatok 1-2 darabot), de az enyémet tökéletesen eltalálta. Szeretem ezt az ötletes letisztultságot, én így tudom a legjobban megfogalmazni.: )Nyilván sokan hallottátok, hogy Decarnin távozni kényszerült idén, persze keringenek a pletykák drogproblémákról és egyebekről, de az biztos, hogy egy hihetetlen tehetséget  küldött el a cég. Az új tervező Olivier Rousteing, kíváncsian várom, hogy tudja-e folytatni a nagy előd munkáját.: ) Nem is szeretnék többet írni, inkább képeket mutatok, Decarnin által tervezett darabok következnek.: )

Tipikus Balmain-stílusjegyek: fekete, ezüst, fémes rátétek, gyönyörűség.: )
2008 spring/summer, modell: Snejana Onopka
Azért fehéret is tudnak Balmainék.
2008 spring/summer, Raquel Zimmermann
Meglepő, de 2008-ban feltűnt a Balmain kifutóján 1-1 pasztell, 
virágos darab is, ez például csodaszép.
2008 spring/summer, Gemma Ward
Modern estélyi, fantasztikus.
2009 spring/summer, Natasha Poly
Újabb Balmain-jellegzetesség, a hangsúlyós vállrész.
2009 spring/summer, Mihalik Enikő: )


Fekete-ezüst ruhácska, elkoktélozgatnék benne.: )
2009 spring/summer, Anja Rubik
Éjfekete, gyönyörű estélyi, én azért más cipőt vennék hozzá.: )
2009 spring/summer, Anna Selezneva
Rengeteg verzióban szerepelt az ilyen jellegű blézer/kabát a Balmain utóbbi kollekcióiban.
2009 spring/summer, Anna Selezneva
Hétköznap a Balmain-nél.
2010 spring/summer, modell: Magdalena Frackowiak
forrás

Hamarosan post egy visszafogottabb versenyzőről, aki saját cége megalapítása előtt a Balmain tervezője volt, ő Oscar de la Renta.: )
Szeretitek a Balmaint? Vagy nem áll hozzátok közel ez a stílus?: )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése